miercuri, 1 octombrie 2014

Metode de negociere pentru case

O veste proasta este ca in ultimul din ce in ce mai multe case sunt scoase la licitatie de catre banci, asta se intampla din cauza unor oameni care ajung in situatia in care nu pot sa-si mai plateasca rata casei in care stau.
          Daca se intampla sitiatia mentionata mai sus, banca iti ia casa si o scoate la licitatie, iar in functie de pretul acesteia, este licitata si cumparatade cel care ofera pentru imobilul in cauza cea mai mare suma de bani.

Apartamente aflate la licitatie

          Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a putea participa la licitatie?
          Daca vrei sa participi la licitatie trebuie sa indeplinesti anumite conditii stabilite de institutia care se ocupa cu organizarea actului de vanzare, ai posibilitatea sa participi la licitatie doar daca esti posesorul unui act de cautiune, insa asta necesita plata unei sume de bani care se numeste cautiune, iar aceasta cautiune reprezinta un anumit procent din pretul initial al licitatiei, insa este foarte convenabil, deoarece suma ce reprezinta cautiunea este restituita in cazul in care cel care a achitat-o nu a castigat licitatia. .

          O alta conditie care trebuie respectata este ca la licitatie nu au voie sa participe proprii debitori, iar reprezentati de o alta persoana, nici nu se mai pune problema. Cel care a catigat licitatia are un perioada de timp in care trebuie achite suma, aceasta perioada este de 30 de zile, iar un mare dezavantaj este ca daca in cele 30 de zile nu plateste suma de bani pentru casa respectiva, este obligat sa organizeze licitatia si sa plateasca tot ceea ce presupune un astfel de eveniment.
          Ce acte sunt necesare pentru participarea la licitatie?

          Toti cei interesati care participa la licitatie casei puse la vanzare de catre institutia bancara, trebuie sa prezinta ca acte cartea de identitate , procura legalizata, oferta de cumparare a bunului in act notarial, dovada achitarii sumei care treprezinta cautiunea, de toate aceste acte au nevoie persoanele fizice.

          Persoanele juridice vora avea nevoie de dovada achitarii cautiunii, copie dupa 
certificatul de inmatriculare a societatii al carui proprietar este, un alt act care atesta faptul ca societatea respectiva functioneaza, actul de participare la licitatie, date personale ale celui care este reprezentatul firmei.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu